Kattoremonttikokemuksia Jyväskylässä

Kattoremontti Jyväskylä – Sammaloitunut tiilikatto remontoitiin helppohoitoisempaan peltikatteeseen -

Lievestuoreen kauniissa Majaniemessä sijaitsee historiallisesti arvokas selluloosatehtaan vedenpumppaamo. Pumppaamo remontoitiin asuinkäyttöön 1980 luvulla. Siellä kaunista kotia asustaa Seija ja Keijo Holma. Kaunis järvenrantamiljöö ja ryhdikäs omakotitalo oli uuden katon tarpeessa vanhan jo sammaloituneen tiilikaton tilalle. Vanha katto oli asennettu 50-luvulla ja ajan hammas oli rapistuttanut katon huonoon kuntoon. Vaikka katto ei vuotanut, se oli aika vaihtaa talon arvon mukaiseksi.

”Täsmällinen suunnittelu antoi turvallisen pohjan kattoremontille”

"Jo vuosia olimme miettineet katon uusimista. Olimme lukeneet mainoksia kattoyrityksiltä ja useita alan yrityksiä oli käynyt myös tarjoamassa palveluitaan”, kertovat Keijo ja Seija pitemmän ajan mietinnässä olleesta kattoremontista.
"Kattobest Oy:n yrittäjä vaikutti meidät reippaalla ja suoralla toiminnallaan. Hän oli hienotunteinen, mutta sopivasti huumorintajuinen”, muistelee Seija. ”Yhdessä kävimme kattorakenteiden puutteet läpi. Hän teki meille avaimet käteen – kokonaistarjouksen perehdyttyään ensin vanhan katon rakenteisiin sekä otettuaan tarkat mitat katon pinta-alasta. Yrittäjän pitkä kokemus kattoremonteista myös asentajana vaikutti siihen, että hän kävi todella perusteellisesti kattoremontin eri vaiheet läpi. Remontoijan valintaan vaikutti myös naapureiltamme saatu hyvä palaute Kattobest Oy:n tekemistä kattoremonteista”, kertoo Keijo Kattobest Oy:n valitsemisesta remontin tekijäksi. ”Peltikatteeksi valitsimme Wecman - Terästiili 1050 muotolevyn. Myös kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät ja paikanpäällä tehtävät peltisepän työt sisältyivät tarjoukseen. Hän kävi myös meille tärkeän kotitalousvähennyksen hyödyntämisen tarkasti läpi”, kuvailee Keijo täydellistä palvelua.

”250 neliön nykyaikainen peltikatto ja uudet kattoturvatuotteet antoivat täysin uuden arvokkuuden muutoin hyväkuntoiselle rakennukselle”

”Kaikki meni kattoremontissa, kuten olimme sopineet. Työmiesten asenteesta ja ammattitaidosta näkyi, että he osasivat työnsä ja tekivät sitä positiivisella vireellä. He pitivät meidät ajan tasalla ja tekivät yhtä mittaa katon valmiiksi ilman välipäiviä. Pihamaa oli yhtä siisti heidän jälkeen kuin ennen remontin alkamista. Vain työpaita jäi heistä muistoksi”, kehuvat Seija ja Keijo hyvin sujunutta remonttia. ”Vuosikymmenet tiilikaton hiljaisuuteen tottuneina hiukan mietimme peltikaton ominaisuuksia sateilla ja myrskyillä. Olimme kuitenkin positiivisesti yllättyneitä laadukkaan ja ammattitaitoisesti tehdyn peltikaton hiljaisuudesta kovillakin sateilla. Tyylikäs, nykyaikainen ja turvallinen sekä huoltovapaa kattorakenne aluskatteineen ovat vaikuttaneet asumisviihtyisyyteemme merkittävästi. Useammassa naapurissamme on meidän kattoremontin jälkeen myös uusittu katto samojen miesten toimesta”, toteavat Seija ja Keijo tyytyväisinä lopuksi.

Remontoimme historiallisesti arvokkaan omakotitalon kattorekenteet kesällä 2014. Vaha 50-luvulla asennettu tiilikatto uusittiin nykyaikaisella ja turvallisella peltikatteella. Samalla uusittiin sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet.