Katon maalaus

Auringonpaiste, paukkupakkaset, ilmansaasteet ja rankkasateet kuluttavat peltikattosi pintaa. Vuosien saatossa peltikaton sävy haalistuu ja kiilto himmenee. Auringon lämpösäteily aiheuttaa pellin lämpölaajenemista. Katto onkin hyvä huoltaa ja maalata säännöllisesti sen kestävyyden sekä siistin ulkonäön säilyttämiseksi.

Talvella rasitusta aiheutuu etenkin tasakattoihin, koska jää ja lumi eivät pääse valumaan tasaiselta katolta yhtä hyvin pois kuin jyrkältä. Tätä vaikutusta voi vähentää katon korotuksella.

Maalaus alkaa huolellisella pohjatyöllä

Katon maalaamisen onnistumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten maalausolosuhteet, hyvin tehdyt pohjatyöt, oikeantyyppisen maalin käyttö ja tarpeeksi ohuelti levitetty maalikerros. Kun annat katon maalauksen ammattilaisen käsiin, työ tehdään varmasti huolellisesti ja turvallisesti.

Katon maalaus aloitetaan työmaan huolellisella suojauksella, jonka jälkeen vanha kuplinut irtomaali ja ruostekohdat hangataan käsiskrapalla pois. Katto pestään ammattimaisilla katonpesuharjoilla panssarinpesuainetta ja juoksevaa vettä käyttäen. Kun katto on kuiva, mahdolliset irtonaulat vaihdetaan ruuveiksi ja katto paikataan ja korjataan tarpeen mukaan.

Varsinaisessa maalausvaiheessa katolle levitetään ensin pohjamaali, mikä saa varsinaisen maalin tarttumaan pintaan paremmin. Katon maalaus tehdään tyylillä ja taidolla, jolloin lopputuloksesta tulee siisti ja kestävä.

Lopuksi suoritamme työmaan siivouksen ja teemme lopputarkastuksen. 

Tutustu myös julkisivumaalaukseen!